Ai-To Foods Oy - Intohimona ruoka

Ruokamme ja sen historia

Itämaisien ruokien harmonia, tasapaino, värit, aromit. Nämä löydät annoksistamme. Haluamme tarjota sinulle korkeatasoisia ruokia lähikaupastasi. Löydä omat makusi ja intohimosi.

Ruokamme ja sen historia

Aasialainen keittiö

Aasialainen keittiö koostuu lukuisista erilaisista ruokakulttuureista. Merkittävin on pitkät perinteet omaava Kiinalainen keittiö eri variaatioineen. Kiinalaiset arvostavat korkeaa ikää ja ovat jo varhain oppineet valmistamaan terveellisiä ja monipuolisia ruokia laadukkaista raaka-aineista. Riisi ja erilaiset vehnästä tai riisistä valmistetut nuudelit ovat monen ruoan perusta. Ensimmäiset nuudeleista kertovat kirjoitukset sijoittuvat Itä- Han dynastian ajoille (25–220 jaa.) Song dynastian (960–1279 jaa.) aikana nuudelikaupat olivat yleisiä ja ne pysyivät auki koko yön. Song dynastian aikana nuudeleita kutsuttiin nimellä ”soppakakku” Vuonna 2002 arkeologit löysivät keramiikka kulhon, jonka sisälsi nuudelia ajanjaksolta n. 2000 eaa.

 

Sichuanin keittiö

Sichuanin keittiö tunnetaan tulisista mauista ja monimutkaisista valmistustavoista. Alueelle ominaisessa ruoassa käytetään paljon chiliä ja valkosipulia. Moninaisten bambu- ja riisilajikkeiden, sekä vehnän viljely ja käyttö ruoanlaitossa on yleistä. Alueen keittiön kuuluisin ruoka on Sichuanin pippurilla maustetut ruoat ja Kun Po kana. Me tarjoamme Teille molemmat herkut. Paistamme tulella naudanpaistisuikaleet valkosipulin ja chilin kanssa. Lisäämme soijakastikkeen, pieneksi leikatut kasvikset sekä nuudelit. Nopea valmistus kovassa lämmössä takaa laadukkaan tuotteen sekä hivenaineiden ja vitamiinien hyvän säilymisen. Lopputuloksena valmistuu maukas Zhezhzuan härkä.

 

Shanghain keittiö

Itä- Kiinalaisen keittiön l. Shanghain keittiön ruoat ovat yleensä makeampia kuin muiden kiinan alueiden keittiöt. Annokset sisältävät usein runsaasti erilaisia ruokaöljyssä valmistettuja kasviksia. Ruoan hidas kypsentäminen on Shanghain keittiölle ominainen valmistustapa. Kastikkeissa on tyypillistä tumma punaruskea sävy (redcooking) Tarjoammekin siksi teille tummanpunaista kastiketta naudalla ”Sanghain” tyyliin.

 

 

 

 

Pekingin keittiö

Pohjoiskiinalaisen Pekingin keittiön ehdottomasti kuuluisin ruoka on Pekingin ankka. Pohjoiskiinan keittiössä suositaan vehnästä tehtyjä nuudeleita. Soijaa käytetään runsaasti ja ruoat ovat usein melko suolaisia. Kylmät talvet ja haastavat olosuhteet ovat muokanneet alueen ruokakulttuuriin kehitystä.

 

 

 

Kantonin keittiö

Etelä kiinalainen Kantonin keittiö on kiinan keittiöistä kuuluisin. Kantonin keittiön tunnettavuus perustuu ennen kaikkea hapanimeläkastikepohjaisiin ruokiin. Ruokien lähtökohtana on eri makujen harmonia ja tasapainoisuus. Mausteita käytetään vaatimattomammin kuin muissa keittiöissä. Suosittuja kastikkeita hapanimelän lisäksi ovat mm. Hoi-sin kastike ja osterikastike. Me tarjoamme Teille ”Sweet China” kanaa ja porsasta hapanimeläkastikkeessa sekä astetta voimakkaamman makuisena ” Hot China ” porsasta.

 

Thaimaan keittiö

Thaimaan keittiö on ehdottomasti eräs maailman suosituimmista keittiöistä. Vuonna 2011 CNN lukijoiden kyselyssä seitsemän Thaimaalaista ruokaa valittiin maailman 50 herkullisimman ruoan joukkoon. Suomalaiset tuntevat Thaimaalaisen ruoat erityisesti tulisesta vihreästä tai punaisesta thaipippurista, polttava onkin yksi viidestä perusmausta. Muut perusmaut ovat makea, hapanimelä, katkera ja suolainen. Kaikki perusmaut ovat vahvasti edustettuna thaimaalaisessa ruokakulttuurissa.

Thaimaa on pitkä maa ja ruokakulttuurissa jaettu neljään alueeseen.

Keski-Thaimaan keittiö
Alueen tasangoilla kasvavat kuuluisat Thaimaalaiset riisilajikkeet, kuten Jasmiiniriisi. Pääkaupunki Bangkok sijaitsee Keski-Thaimaan alueella.

Koillis-Thaimaan keittiö
Tämä alue on tunnettu mm. Khmerin keittiöstä, jossa yhdistyy piirteitä Thaimaan, Intian ja Kiinan ruokakulttuureista

Pohjois-Thaimaan keittiö
Alueen vehreät ja viileät laaksot, metsäiset vuoret, sekä kulttuurisesti rikas etnisten ryhmien kirjo, ovat vaikuttaneet alueen ruokakulttuuriin.

Etelä-Thaimaan keittiö
Etelä-Thaimaan alue Sijaitsee Malaijin niemimaalla. Alueelle on ominaista kaikkialla läsnä oleva meren läheisyys trooppisine saarineen. Moninaiset meren antimet sekä malesialainen kulttuuri etelässä ovat vaikuttaneet vahvasti alueen ruokakulttuuriin. Yksi kuuluisimmista Thaimaalaisista herkuista on Tom Yum-kung, joka on sitruunaruoholla ja galangalla maustettu katkarapukeitto. Me kehitimme tästä jo vuonna 1998 herkullisen ruoan nimeltään ” Tom Tom ”. Valmistamamme Tom Tom sisältää runsaasti erilaisia kasviksia ja tofua. Tom Tomista on saatavilla myös Malesialainen versio Kanalla. Tule kokeilemaan tuotetta alkuperäisessä Chinaman takeaway ravintolassa Helsingin Tapanilassa tai nouda se lähimmästä ruokakaupasta.

Jälleenmyynti

Vähittäistavarakaupan myynti
myynti@ai-tofoods.com
+358 (0)50 442 42 42

Yhteystiedot, Suomi
Ai-To Foods Oy
Hosantie 2
01360 Vantaa

"Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt."
Kiinalainen sananlasku